Der kan være flere årsager til, hvorfor mange mennesker ønsker at have et kontor i hjemmet. Det kan være fordi dit arbejde eller studie giver dig muligheden for at udføre dit arbejde hjemmefra, eller det kan være fordi, at du har en hobby, som gør det rart med et rum dedikeret til det formål.

Uanset hvad årsagen er, er det vigtigt, at du indretter rummet, således at du får mest muligt ud af det. De fleste vælger hjemmets mindste rum som kontor, og derfor gælder det om at indtænke smarte løsninger og skabe optimale forhold. Her får du 3 tips, som du måske kan bruge, når du skal indrette et kontor.

Opbevaring

Det er vigtigt med god opbevaring i dit kontor. Du skal naturligvis have plads til opbevaring af diverse kontorartikler men også opbevaring til andre ting, hvis rummet også bruges som et hobbyrum. Et godt kontor skal ikke flyde over med rod og papir, da det ikke skaber det optimale arbejdsmiljø, og derfor vil det være en fordel, hvis du indtænker gode og lettilgængelige opbevaringsløsninger ind i indretningen.

Det kan eksempelvis være, at du skal vælge et skrivebord med opbevaring i en skuffe under bordpladen. I skuffen kan du have de ting du benytter mest, da de er lige ved hånden. Derudover kan du udnytte loftshøjden og sætte hylder op. På hylderne kan du købe nogle fine kasser, så det både bliver dekorativt og ryddeligt at se på.

Husk komforten

Hvis du tilbringer mange timer ved dit skrivebord, eksempelvis hvis du arbejder hjemmefra flere gange i ugen, er det vigtigt, at du ikke går ned på komforten. Det er altså ikke nok, at du hiver en spisebordsstol ind fra køkkenet.

For at det skal være behageligt at benytte dit hjemmekontor, bør du investere i en ordentlig kontorstol, som passer til dig.

Personlighed og fine farver

Det er vigtigt, at du gør dit hjemmekontor til et sted, som du har lyst til at opholde dig. Du kan let tilføre noget personlighed og nogle fine farver, men husk at det ikke skal blive for meget, da det kan virke forstyrrende. Du kan eksempelvis vælge at male en eller flere vægge i en inspirerende eller beroligende farve.

Du kan også hænge nogle fine billeder op, det kunne enten være af familiemedlemmer, eller du kan finde nogle nogle motiver, du finder inspirerende. Det vigtige er, at du gør rummet til dit, så du føler dig hjemme og har lyst til at bruge tid derinde.