Sammenlign internet

Gratis og uforpligtende – Nemt og hurtigt – Find den bedste løsning

Hurtigt internet er blevet en uundværlig del af hverdagen for alle. Yanet.dk hjælper dig med at sammenligne bredbåndsudbydere og finde det bedste internet.

Hvem tilbyder det bedste internet?

Vi giver dig overblikket over deres bredbånds priser, oprettelsesgebyrer, bindingsperioder og hvad der ellers kan være aktuelt for din beslutning. Vi viser en bred vifte af markedets bedste internetløsninger i Danmark, så du kan finde det rette for dig. 

Du gør klogt i at undersøge markedet og sammenligne de forskellige bredbåndsudbydere med hinanden. Der kan være mange penge at spare og der er ingen grund til at betale mere end nødvendigt.

Hvad kendetegner det bedste bredbånd?

Det store spørgsmål er, hvad der kendetegner det bedste bredbånd. Det vil være forskelligt fra forbruger til forbruger, da vi har hver vores præferencer. Der er dog en række faktorer, der helt sikkert vil gå igen for de fleste. Yanet mener derfor det bedste internet har følgende egenskaber:

  • Stabil forbindelse
  • Fair pris – meget for pengene
  • God kundeservice – hvis der opstår problemer

Du kan finde de fleste facts og praktiske informationer i vores oversigt, men områder som stabilitet og kundeservice, er ikke noget man kan sætte tal på. Den bedste metode til at blive klogere på dette, er ved at læse anmeldelser og ratings af de forskellige udbydere.

Vi anbefaler du starter med at udvælge 2 favoritter, der opfylder dine behov, hvorefter du kan gå i dybden med andre ting der kan have betydning for din beslutningsproces.

Så længe du husker at være opmærksom på eventuelle bindingsperioder, så du ved præcis hvad du går ind til. Disse fremgår ligeledes af oversigten. Nogle steder koster det penge at blive oprettet, mens det er gratis hos andre. Det er en anden overvejelse og fordel man kan få glæde af, alt efter hvilken internetudbyder du vælger.

Betal kun for det du behøver

Der er rigtig mange danskere der hader langsomt internet, hvem gør ikke det! Der er bare ingen grund til at betale for mere end du behøver, da det kan mærkes på internetregningen. Så selvom det kan være fristende at gå efter bredbånd på 50 mbit eller bredbånd på 100 mbit, er der ingen grund til at gøre det uden grund.

Hvis du reelt kun behøver 25 eller 30 mbit/s forbindelse, betaler du jo ekstra penge, uden reelt at få glæde af det. Så vær meget opmærksom på dit forbrug, dine adfærdsmønstre og vælg ud fra dette. Det har en stor indflydelse om du bruger internettet til gaming, streaming eller andet, der kræver en særlig stærk internetforbindelse.

Fiberbredbånd er fremtiden

Én ting er at vælge imellem udbydere og hastigheder, noget andet er om man skal vælge bredbånd via telefonstik, kabel eller fibernet? Vi er helt klart tilhængere af sidstnævnte og det er der flere gode grunde til. For det første er fiberbredbånd fremtiden, der bliver rullet ud i flere og flere dele af Danmark. Det er en mere moderne løsning, da den giver mulighed for mere stabile forbindelser og højere hastigheder. To af de aller vigtigste parametre, når det bedste internet skal udvælges.

Grunden er at der er gravet kabler ned i jorden, så mens det er dyrt og omstændigt at installere, er det ekstremt effektivt når det er tilgængeligt. I de fleste andels- og ejerforeninger, vil det være selve foreningen der står for at betale prisen og ikke dig selv som privatperson. Det kan derfor være markant sværere at få fiberbredbånd i yderkanten af Danmark. Men har du muligheden, bør du tilvælge det uden tvivl.

Tilbud på bredbånd

Fra tid til anden kan det være fordelagtigt, at holde øje med gode tilbud fra de forskellige bredbåndsudbydere. F.eks. kan der være penge, at spare samtidig med at der følger andre fordele med, sammen med abonnementet. 

Hos andre udbydere har du mulighed for at spare penge, hvis du samlet alt ét sted. F.eks. har Telenor i dag også nogle abonnementer hvor det er muligt at spare mange penge, hvis du vælger at oprette familieløsninger.

Det er blevet mere populært at tilbyde, at kunder i dag kan få ekstra goder ved at vælge dem frem for andre. Der findes uttalige eksempler på, hvilke ”goder” der følger med de forskellige abonnementer. Blandt andet kan få gratis streamingtjenester, rabatter hos butikker, billigere musik og meget mere.

Du kan altid opgradere dit bredbånd

Selvom det kan være uoverskueligt at finde ud af, hvilket bredbånd du skal vælge, så er det altid muligt at opgradere til en hurtigere hastighed, hvis det viser sig, at være for langsomt i hjemmet. Der kan dog være tidspunkter hvor det ikke er muligt, at opgradere.

Det almindelige bredbånd (ADSL) Trækkes nemlig igennem kabelnetværket og der er forskel på hvor mange Mbit der kan trækkes igennem disse kabler afhængigt af, hvor i landet du bor.

Inden du opretter et nyt bredbåndsabonnement kan det være en fordel, at tjekke din nuværende udbyder og forhøre dig om den aktuelle hastighed på adressen. Det giver dig en god indgangsvinkel til at vælge den rette internethastighed, hvorved du kan vælge løsningen der giver dig mest værdi for pengene.