Er du flyttet, og skal bruge nyt bredbånd? Eller vil du bare gerne skifte din bredbåndsforbindelse ud med en bedre eller billigere?

Læs med i denne artikel, og bliv klogere på hvilke muligheder du har for at få bredbånd, der hvor du bor. For det er ikke muligt at få det smarte og lynhurtige fibernet på alle adresser. Se meget mere her.

Kend bredbåndsmulighederne i din by

Man kan få internetopkobling på forskellige måder, men den mest kendte og udbredte måde i Danmark er via bredbånd. Det kan enten leveres via det gammeldags telefonstik eller via det kabel, som også leverer TV. Du kan derfor altid være sikker på, at du kan få leveret bredbånd til din adresse, fordi der er installeret telefonstik i så godt som alle danske hjem.

Det er lidt mere usikkert, om du kan få Kabel-TV, som bliver leverest af bl.a. Yousee og Stofa. Selvom de fleste danske hjem har har fået lagt dette kabel ud, er det nemlig ikke alle. Du kan ved at indtaste din adresse på de forskellige udbyderes hjemmesider, hurtig få et overblik over, hvilket slags bredbånd, du kan få leveret til din adresse.

Ikke alle kan få fibernet?

Fibernet er ‘det sidste nye skud på stammen’, og det bliver også kaldt for Fremtidens bredbånd. Det er hurtigere end bredbånd, da det sendes ved lysets hastighed, og også mere stabilt. Og derudover er upload- og downloadhastigheden altid den samme. Men fibernet kræver, at der bliver lagt helt nye kabler ud, og det er derfor endnu ikke så udbredt.

Fibernet er pt. mest at finde i de større byer, men du kan på fibernet-udbydernes hjemmesider indtaste din adresse, og finde ud af, om du har mulighed for at få det hurtige internet leveret hjem til dig.

Tjek din by under “Internet i byen”

Vi har lavet en udførlig guide om internet i en hel masse danske byer, bl.a. København, Viborg og Odense. Her kan du læse meget mere om, hvad du har af muligheder for bredbånd i din by, samt hvad der er billigst og bedst. Du kan bl.a. også læse om, hvor høj en hastighed en enkelt person har brug for i forhold til hvad en hel familie behøver.

Bredbånd kan nemlig leveres med forskellige hastigheder, og det ville være ærgerligt at betale for meget, hvis du kan nøjes med en lavere hastighed, ligesom det er træls at have en forbindelse, som konstant hakker eller hopper af.