I gamle dage var der stort set kun et sted, man kunne låne penge. Du kunne gå ned i banken og håbe på, at renterne ikke ville være alt for høje. Men i dag kan du altid gå uden om banken, hvis du bliver afvist eller ikke synes renten er god nok.

Internettet har skabt et unikt alternativ for dig som forbruger. Der findes nu mange lånefirmaer online og konkurrencen gør, at det er muligt at finde billige lån til en fornuftig rente. Spørgsmål er hvordan du finder det billigste lån? Det giver vi dig svaret på her.

Skab dig et overblik over firmaerne

Det første du bør gøre, når du skal finde et billigt lån, er at få styr på dine muligheder. For der er mange steder du kan søge, så det kræver lidt af et overblik, hvis du vil vælge rigtigt. Derfor bør du danne dig et overblik over alle dine muligheder, før du går i gang med at ansøge.

Du kan med fordel bruge en af sammenligningstjenesterne på markedet, der hjælper dig med at få overblikket. En af disse er tjenesten Lånomaten, hvor de giver et enkelt og godt indblik i lånemulighederne, så du kan finde den bedste långiver for dig.

Du har altid mulighed for at låne penge i din bank, men nettet er blevet den letteste og mest ligefremme vej til penge på kontoen. Hos banken er fordelen helt klart, at du kan tale med en bankrådgiver, som kan vejlede dig. Men på nettet kan du til gengæld ofte få flere og hurtigere tilbud retur – og så tager processen ikke nær så lang tid.

Ansøg gratis og uforpligtende – flere steder

Som nævnt findes der rigtig mange lånefirmaer online. Det er til din fordel, da de er nødt til at konkurrere med hinanden om at give deres kunder det bedste tilbud og de laveste renter. Til gengæld ligger mange af udbyderne på omtrent samme niveau, og det kan derfor være svært at finde frem til, hvilken udbyder der er bedst.

Det klogeste du kan gøre, er, at ansøge hos så mange steder som du kan. Selvom du kun har brug for ét lån, vil det gøre din mulighed for at finde det billigste lån meget bedre. Firmaerne vurderer alle deres kunder individuelt og derfor kan prisen svinge meget fra, hvad den vejledende rente fortæller.

Læs også: Forbrugslån på nettet – som alternativ til banken

Gå efter den laveste ÅOP

Når du søger hos flere udbydere, maksimerer du altså muligheden for at få det bedste tilbud, da du forhåbentlig bliver godkendt flere steder og får præsenteret forskellige tilbud. Derefter skal du til at sammenligne lånene, for at finde frem til, hvilket der passer bedst til dine behov.

Billigste lån onlineHer skal du selvfølgelig se på renterne og hvor lang tid du har mulighed for at betale pengene tilbage over. Specielt de månedlig afdrag er vigtige, men den overordnede pris finder du kun ved at se på ÅOP. Det står for årlige omkostninger i procent og er den suverænt letteste måde at sammenligne prisen på de forskellige lån. Jo lavere ÅOP, jo billigere er lånet.

Ifølge Finans Danmark er det nemlig værd at holde ekstra godt øje med ÅOP-satsen, når du sammenligner og vurderer de forskellige tilbud.

Der er pr. 1. juli 2020 kommet et nyt ÅOP-loft på 25%, hvilket generelt har gjort det billigere at låne penge i Danmark.

 

Det understøttes af omkostningsloftet på 100%. De to nye lofter er med til at fjerne de dyreste muligheder fra markedet, særligt kviklån, og gøre det billigere for forbrugerne.