Der er mange gode grunde til, at det er en rigtig god idé at vælge at bruge WordPress til at opbygge din hjemmeside. Vi forsøger at kommer ind på de mest centrale grunde i denne artikel. På den måde kan du få et indblik i, hvor let og brugervenligt det er, at bruge WP, som WordPress også bliver kaldt for.

WordPress er yderst brugervenligt

Der findes vist ikke nogen mere brugervenlig måde at lave hjemmesider på, end at bruge WP’s platform. Derfor er det også både private samt små og store virksomheder, der i dag bruger WordPress til deres hjemmesider.

Det startede som et sted, hvor man kunne lave en blog, men det er siden dengang gået helt utroligt stærkt, og er i dag et kæmpe stort hjemmesidesystem. Det smarte CMS system, de mange plugins og WordPress designs gør ligeledes, det er mere ligetil at lave en hjemmeside i WordPress.

Men bare fordi at det er stort og har mange funktioner, behøver det ikke at være uoverskueligt. Tværtimod så er en de faktorer der har gjort, at WordPress er blevet så populært, at det er meget brugervenligt. Det enkle design, som fås i 22 forskellige sprog – herunder også dansk – gør det meget let for dig at oprette og redigere i en hjemmeside, også selvom du aldrig har prøvet det før. Og du behøver faktisk ikke at vide noget om HTML eller CSS for at lykkes med en perfekt hjemmeside.

Du vælger selv design og indhold

Du vælger selv, hvilket design du vil bruge, og hvordan siden skal bygges op. Alt dette er valg du selv skal tage – og det har selvfølgelig noget at gøre med, hvilken slags hjemmeside du laver. Ønsker du f.eks. at starte en blog, så sørg for at dine indlæg bliver lagt ud på forsiden.

Er det derimod en hjemmeside om f.eks. en forening du laver, er det godt med en statisk forside, hvorfra man kan navigere rundt til undersiderne.

Pointen er, at WordPress leverer alle funktionerne til dig, og hvordan de så skal bruges, det bestemmer du selv. Det giver dig en kæmpe frihed, og du er ikke bundet af at kunne programmere eller være enormt dygtig til CSS, for det er slet ikke en nødvendighed, når du arbejder i WordPress.

WordPress gør det nemt at blive fundet på Google

Det nytter ikke det store at have en flot hjemmeside med gode artikler eller produkter, hvis ingen ved at den eksisterer. Som forening eller virksomhed kan man selvfølgelig skrive ud i en mail, hvad hjemmesiden hedder, men langt mere effektivt er det, hvis Google kan finde hjemmesiden, når der bliver søgt efter noget relevant.

Har du f.eks. lavet en hjemmeside om Ringe Svømmehal, så er det en nødvendighed at hjemmesiden kommer op i Googles søgeresultater, når man søger på “Ringe Svømmehal”.

En af de helt store plusser ved WP er, at der findes plugins som netop hjælper med at søgemaskineoptimere dit website. Et at de mest populære er All-in-One SEO Pack. Når du opretter sider og blogindlæg, kommer der automatisk gode råd op til, hvordan du kan optimere din side eller dit indlæg for at komme op i en bedre placering hos Google. Det kan f.eks. være at tilføje et billede, at gøre teksten længere, eller at bruge dit søgeord flere eller færre gange.

Er du overbevist til at vælge WordPress?

Føler du dig endnu ikke helt overbevist? Selvom de ovenstående fordele ved at vælge WordPress til at lave hjemmeside med, umiddelbart bør være mere end rigeligt til at overbevise sig, kan det være du stadig er usikker. I så fald anbefaler vi dig at give det en kort prøveperiode. Der går nemlig ofte ikke mange timer, før en skeptiker er overbevist ved selv at sidde og arbejde i WP.