Efter vores seneste artikel om “billigste lån online”, har vi modtaget flere henvendelser. I denne artikel ønsker Yanet derfor at klarlægge væsentlige forhold som NemID, nytilkomne firmaer og andet, der har en indflydelse for dig som forbruger.

Der var engang, hvor et lån kun var noget man tog i en bank eller i et pengeinstitut. Men der var også engang, hvor internettet ikke eksisterede. Det gør det heldigvis i dag, og det har foræret dig muligheden for at optage lån over nettet.

Det kan der være mange fordele ved i forhold til banken. Det er nemlig både nemt, hurtigt og billigt. Med få klik kan du have til et nyt TV, en rejse eller andet, som du gerne vil have. Modsat bankerne stiller online lånefirmaer ikke krav om, at du skal bruge pengene på noget bestemt, så når pengene er dine, er mulighederne frie.

NemID har gjort det nemt

En af de ting, der har været med til at gøre det meget lettere at optage lån over nettet, er Nem-ID. Nøglekortet er nemlig den hurtigste vej for udbyderne til at få fat i de oplysninger, de skal bruge om dig, for at de kan foretage deres kreditvurdering.

Du taster altså dit Nem-ID ind på deres side, og lynhurtigt kan de tjekke, om din økonomiske situation er acceptabel, for at de vil låne dig penge. Lånefirmaerne kan tjekke via dit Nem-ID og personnummer, om du står i RKI.

Nye udbydere har gjort det billigt

I takt med, at flere og flere lånefirmaer er kommet til, er konkurrencen blevet øget. Det kommer dig til gode! For det gør, at lånene bliver billigere og billigere, fordi der er flere firmaer, der kæmper om at blive din udbyder.

Faktisk er konkurrencen blevet så stor, at flere firmaer nu lokker med rentefrit lån i et vist antal dage eller gebyrfri stiftelse, men sørg stadig for at holde godt øje med, om lånet alt i alt er billigere.

Det er blevet et godt alternativ til banken

Den øgede konkurrence på online markedet har ført til, at et online forbrugslån ikke længere er så dum en idé, som man engang sagde, at det var. Oftest vil banken stadig være den billigste løsning, men bankerne vil sjældent låne ud til småforbrug eller til andet end bil, bolig og andre af de helt store investeringer.

Væk er også tiden, hvor forbrugslånene havde en alt for høj rente. I dag kan du få forbrugslån med en rente på omkring de 5%, og dermed nærmer vi os altså det, som bankerne kan tilbyde. Samtidig med, at online lånefirmaerne er langt mere villige til at sige JA, sammenlignet med bankerne, der stiller større krav om sikkerhed.